100 de chipuri românești”” este un proiect inedit ce a fost lansat la Muzeul Principia din Alba Iulia.

Pe parcursul unui an, un fotograf va surprinde cei mai importanți români ai momentului în imagini unice realizate cu tehnica folosită de Samoilă Mârza, fotograful Unirii din 1918.

Primele fotografii realizate după tehnica numită colodiu umed au fost expuse astăzi la muzeul din Alba iulia – transmite corespondentul Europa FM, Ioana Sfârlea.

În afară de imaginile istorice reinterpretate artistic, au mai putut fi văzute și o serie de imagini actuale realizate după același procedeu.

Este vorba despre portretele principalelor personaje istorice ale momentului 1 decembrie 1918, interpretate acum de angajații și voluntarii muzeului, realizate de fotograful Radu Chindriș, cu aparate produse începând cu anul 1890 și cu lentile fabricate manual, recondiționate pentru acest proiect.

Toate fotografiile realizate vor fi culese într-un album tipărit al cărui conținut complet va putea fi accesat cu ajutorul telefonului mobil.

La sfârșitul proiectului, fiecare din cele 100 de personalități va primi fotografia pe sticlă legată manual în piele. Tot în cadrul proiectului, se va organiza Balul Centenar, cu participarea celor mai importanți 100 de români.

SURSA : EUROPA FM

Voteaza acest articol
(0 voturi)
100 de chipuri

Timp de un an de zile facem o radiografie a societății românești de astăzi folosind ca punct de plecare fotografierea celor mai importanți și spectaculoși români cu tehnica fotografică folosită în timpul Marii Uniri de la 1918.

Website: www.100dechipuri.ro
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…