Actorii Teatrului de Artă din Deva au urcat, în premieră, pe scena Teatrului Național București, cu piesa ”Fotograful Unirii”, o piesă care spune povestea lui Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat cele câteva scena exterioare de la Marea Unire de la Alba-Iulia din 1918.

Piesa scrisă de Denis Dinulescu și regizată de Mihai Panaitescu este inclusă în programul Institutului Cultural Român dedicat Centenarului Marii Uniri.

Reprezentația de la București este unul dintre cele mai importante evenimente pentru teatrul devean, aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea sa.

Piesa a fost însoțită și de o expoziție de fotografie și tehnică fotografică de acum un secol ”100 de chipuri românești” de Radu Chindriș.

Felicitări Teatrului de Artă Deva! Felicitări actorilor Eugen Pădureanu și Delia Lazăr! Felicitări regizorului și actorului Mihai Panaitescu!

Foto: Mihaela Petre

SURSA : ZIARULEXPLUSIV.RO

Voteaza acest articol
(0 voturi)
100 de chipuri

Timp de un an de zile facem o radiografie a societății românești de astăzi folosind ca punct de plecare fotografierea celor mai importanți și spectaculoși români cu tehnica fotografică folosită în timpul Marii Uniri de la 1918.

Website: www.100dechipuri.ro
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…