Cu drapele tricolore și cu imnul României! Astfel i-au întâmpinat unioniștii pe nostalgicii socialiști veniți la marșul dedicat Zilei Victoriei. În timp ce fanfara socialiștilor răsuna piese sovietice, lângă Monumentul lui Ștefan cel Mare s-a scandat Unire și s-a cântat „Mai bine mort decât comunist”.

„Parada lor de 9 mai nu este decât o ofensă la adresa noastră, a românilor. În această zi nu ar trebui să sărbătorim, este zi de doliu, jertfele au fost de 100 de milioane”, a declarat unionistul Pavel Vintilă. 

Unioniștii mai spun că este o rușine ca în secolul 21 să fie glorificați cei mai mari criminali de război.

„Trădători care vin la noi acasă, beau, mănâncă și tot ei ne trădează. Nu-s sinceri, nu-s ai noștri, țara lor este Rusia și Siberia. Acolo-i țara lor!”, a declarat indignat un bătrânt unionist. 


Proiectul ”100 de chipuri românești” este o inițiativă privată, menită să marcheze printr-o serie de evenimente culturale sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Cu prilejul Centenarului  proiectul se desfășoară timp de un an, din decembrie 2017 până în decembrie 2018 și cuprinde activități culturale, educaționale și de informare a publicului în domenii diverse precum fotografia, cinematografia și literatura. Inițiativa ”100 de chipuri românești” este împărțită în trei etape principale ce prezintă evenimentele de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia într-o perspectivă istorică, le trece prin filtrul prezentului și le adaptează apoi la cerințele viitorului.

„Fiecare trebuie să se ducă să trăiască în țara lor. Ai ocupat? Du-te înapoi în Rusia!”, a mai transmis un unionist. 

Supărat pe unioniști, șeful statului le-a transmis un mesaj: „Să fie sănătoși”.

Precizăm că nu e prima dată când unioniștii le strică sărbătorile socialiștilor. Și la marșul de anul trecut de pe 1 mai, socialiștii au mărșășuit pe fundalul imnului României, iar la comemorarea domnitorului Ștefan cel Mare, șefului statului i s-a cântat „Noi suntem români”.

SURSA : LIBERTV.MD

 

Voteaza acest articol
(0 voturi)
Fugașin & Partenerii

Experiența de 18 ani în promovarea proiectelor de comunicare cu bugete generoase derulate de companii multinaționale sau construirea de la zero a programelor sociale pentru diverse fundații, dar și experiența în consultanța politică sau în construirea comunităților ce se animă în jurul unei idei fac din Fugașin & Partenerii agenția de comunicare strategică potrivită pentru construirea, promovarea și gestionarea proiectului național „100 de chipuri românești”.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…